08.07.2024

Kaksi maailman parasta mandolinistia Sastamala Gregorianassa 

Sastamala Gregoriana -festivaali tuo jälleen maailman huipputason muusikoita Suomeen! Vuosittainen vanhan musiikin festivaali festivaali järjestetään Sastamalassa 17.-21.7.2024, tänä vuonna jo 28. kerran. Tänä vuonna festivaalin tähtivieraina ovat muun muassa mandolinistit Alon Sariel ja Anna Schivazappa.

Alon Sariel on kansainvälisesti tunnettu mandolinisti, joka on hurmannut yleisöjä ympäri maailmaa. Hänen monipuolinen uransa ulottuu sooloesiintymisistä kamarimusiikkiin ja orkesterikonsertteihin. Sariel on palkittu useilla kansainvälisillä kilpailuilla, ja hänen levytyksensä ovat saaneet laajaa kiitosta kriitikoilta. Hänet tunnetaan virtuoosimaisesta tekniikastaan ja syvästä musiikillisesta ilmaisustaan.

Anna Schivazappa on toinen mandoliinimusiikin huippunimi, joka tunnetaan erityisesti barokkimusiikin tulkinnastaan. Hän on esiintynyt monilla arvostetuilla festivaaleilla ympäri maailmaa ja tehnyt yhteistyötä useiden merkittävien barokkiyhtyeiden kanssa. Schivazappa on myös aktiivinen musiikkipedagogi ja levyttäjä, ja hänen työnsä on tuonut mandoliinimusiikille uutta näkyvyyttä ja arvostusta tänä päivänä.

Sastamala Gregoriana 2024 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kokea näiden mestarillisten muusikoiden esitykset upeissa historiallisissa puitteissa. Anna Schivazappa esiintyy johtamansa Piizicar Galante-yhtyeen kanssa festivaalin avajaiskonsertissa, Echoes of Arcadia, keskiviikkona 17.7. kello 19 Sastamalan Pyhän Marian kirkossa. Alon Sariel esiintyy yhdessä sardinialaisen cembalistin Paola Erdaksen kanssa kamarikonsertissa, Pizzicar di Corde, torstaina 18.7. Villa Royalissa.

Festivaalin ohjelmisto on tarkoin kuratoitu taiteellisen johtajan, luutisti Michael Fieldsin ja festivaalijohtaja Johannes Rantasen yhteistyössä, tarjoamaan unohtumattomia elämyksiä italialaisen keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikin ystäville.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Lippupisteen kautta.

www.sastamalagregoriana.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.07.2024

Sastamala Gregorianassa vieraili lähes 2800 kävijää

Rooma-teemainen Sastamala Gregoriana -festivaali houkutteli musiikkimatkalle peräti 2787 festivaalikävijää kesällä 2024, 17.-21.7.2024. Moni konserteista oli loppuunmyyty tai lähes loppuunmyyty, mikä kertoo yleisön suuresta kiinnostuksesta ja innosta tapahtumaa kohtaan. Tapahtuman koko perheen ilmaiskonserteissa esiintynyt Vilppu Vuori…