03.10.2023

Oulun Musiikkijuhlat: Suomalainen saksofonilegenda Pepa Päivinen, improvisaatio ja käsinkosketeltava jännitys – kaikkea tätä luvassa Jazz & Etno -konsertissa 17. lokakuuta

Improvisaatioryhmä F# feat. Pepa Päivinen on jännittävä live-esitys.

Neljä arvostettua ja palkittua säveltäjää ja muusikkoa kohtaavat lavalla ja luovat spontaanisti jännittäviä äänimaisemia, tiukkoja grooveja, kauniita melodioita ja kiehtovia tekstuuria Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konsertissa tiistaina 17. lokakuuta. Usein heidän konserttinsa ovat täysin improvisoituja, mitään valmisteluja tai sopimuksia ei tehdä etukäteen. Toisinaan pianisti Sid Hille saattaa lipsauttaa mukaan sävellyksiä spontaanisti.

F# konsertin tärkein piirre on raikkaus. Yleisö pidetään jännityksessä, ja muusikot itse ovat jatkuvasti varuillaan – mitä tahansa saattaa tapahtua, ja sitten se tapahtuu. F#:n konsertti on luova ja ennalta-arvaamaton prosessi, joka yllättää ja inspiroi sekä kuuntelijoita että muusikoita.

F# soitti debyyttikonserttinsa triona Pori Jazz -festivaaleilla 2016. Sen jälkeen he ovat esiintyneet eri jazzfestivaaleilla Suomessa ja Virossa (April Jazz 2019 & 2022, Pori Jazz 2022, Porvoo Jazz 2021, Tallinn Music Week 2019, sekä Musica sulle Bocche -festivaaleilla Sardiniassa, Italiassa vuonna 2019).

Suomalainen saksofonilegenda Pepa Päivinen liittyi F#:n toiseen julkaisuun ’Scientifically proven and clinically tested’. LP/CD julkaistiin keväällä 2022 saaden viiden tähden arvostelut. Tätä musiikkia esitetään yhtyeen Jazzliiton kiertueella syksyllä 2023 – raikasta, yllättävää, jännittävää ja kaunista.

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotinen konserttisarja, OMJ Jazz & Etno, täyttää syksyn kansanmusiikilla ja jazzilla. Syksyllä 2023 konserttisarjassa on yhteensä 12 konserttia, jotka vievät aina pelimannitanssimusiikista jazziin ja jopa konebiittien äärelle.

Kaikki OMJ Jazz & Etno -sarjan konsertit järjestetään RioLivessä (Hallituskatu 11) kello 19. Lisätietoa konserteista ja Oulun Musiikkijuhlien toiminnasta löytyy Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilta: omj.fi.

Festivaalin sivuille