02.05.2022

Kesän Haapavesi Folkeilla heläjävät mandoliinit – uutuutena illan päättävät akustiset jamit anniskelualueella!

33. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julki! Jo aiemmin julkaistujen esiintyjien joukkoon on liittynyt lisää niin uusia kuin Folk-yleisölle tuttujakin nimiä.

Tänä kesänä keskiöön nousee instrumenteista mandoliini, jota kuullaan mm. nousevan bluegrass-yhtye Self Rising Flourin ja jyväskyläläisen jättimandoliiniorkesteri Mandolin Mountainin käsissä. Haapavetissyntyisen Sauli Heikkilän kirja “Mandoliinin maailmanhistoria – kaksoisvirroilta kammareihin” julkaistaan myös Folkeilla.

Haapaveden ja lähialueiden kansanmusiikkia voi kuulla Pohjois-pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistyksen 50-vuotisjuhlakonsertissa salissa lauantai-iltapäivänä. Kansanmusiikin kentän tuoreimpia kokoonpanoja edustavat mm. Ojajärvi Blom Ojajärvi, Alda ja Hurja Halla. Haapoja & Illmari Kollektiivin musiikissa kaupunkien äänimaisemat ja niistä sämplätyt biitit kohtaavat rap-riimittelyn ja urbaanin kansanmusiikin. Eteläpohjalaisuuden sydänmailta, Seinäjoelta, saapuu indiefolk-combo Bill Hota. Helsinki Céilidh Band vie yleisön skotlantilaisen perinnetanssin pyörteisiin perjantaina ja lauantain myöhäisillassa lavalle nousee yleisön rakastama Lapland-Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Tämän kesän uutuutena perjantai- ja lauantai-illat päättyvät päälavan anniskelualueella akustisiin jameihin, joissa yleisö pääsee osaksi todellista kansanmusiikin yhteisöllisyyttä!

Haapavesi Folk Music Festival 30.6.-2.7.2022

Folk-kurssi 27.6.-1.7.2022

haapavesifolk.com

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.04.2024

35. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma aikatauluineen on nyt julkaistu

Kotimaisen kansanmusiikin huiput täydentävät jo aiemmin julkistettujen esiintyjien monipuolista listaa. Trionsa kanssa Folkeilla esiintyvä Hilja Grönfors on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville. Ensemble Gamut! on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä…

05.02.2024

Ohjelmajulkistuksia Haapavesi Folkilta – maailmanmusiikin tähtiä ja paikallista perinnettä

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 35. kerran 27.-29.6.2024. Kansainvälisiä artisteja festivaalille saapuu tänä vuonna Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista ja Tanskasta. Kotimaiset nimet edustavat kansanmusiikin parhaimmistoa ja populaarimusiikin valinnoissa on…