11.05.2021
Tampereen Teatterikesän TelttaLab tuo festivaalitunnelman G Livelabiin – ohjelmistossa muun muassa Kaj Chydeniuksen, Laila Kinnusen ja Vladimir Vysotskin lauluja
Teatterikesän telttatunnelma siirtyy Keskustorilta 3.–7. elokuuta G Livelabiin. Pienimuotoisia teatteriesityksiä, impromusiikin ihmeitä, stand upia ja monipuolista musiikkia sisältävä ohjelmisto on tänäkin vuonna korkealaatuinen osa Tampereen Teatterikesä -festivaalia. Järjestyksessään 52. Teatterikesä järjestetään 2.–8.8.2021.
Muutoksista huolimatta TelttaLabin ohjelmistossa pidetään kiinni perinteistä. Kaj Chydenius avaa ohjelmiston sävellyksillään ja seurakseen flyygelin äärelle maestro saa tänä vuonna Kai Hyttisen ja Taru Nymanin. Toinen lauluntekijä, jonka kuolemattomat laulut soivat avajaisillassa, on Vladimir Vysotski. Konsertin ja musiikkiteatterin välimaastossa liukuvan esityksen tähtenä loistaa muun muassa näyttelijä Martti Suosalo.
Elämänmakuiset tarinat ja ikimuistoiset iskelmät 50-luvulta tuovat nostalgiaa Teatterikesään, kun Milana Misic tulkitsee äitinsä Laila Kinnusen lauluja. TelttaLabin estradi täyttyy myös Anna-Mari Kähärän sävellyksistä. Tätä aarreaittaa raottavat Susanna Haavisto, Essi Wuorela, Reetta Ristimäki ja Pirjo Aittomäki.
Kotimaisen huipputason pop-tunnelmiin kuljettaa Minja Koski, artisti M, jonka elektronis-akustisen säestyksen täydentää torstain Tapahtumien Yössä jousikvartetti Lumos. M:n lisäksi Tapahtumien Yössä syöksytään keskelle hengästyttävää maailmanmusiikkia, kun Jaakko Laitinen ja Väärä raha ottaa kutkuttavine sovituksineen estradin haltuun. Musiikin ilotulitusta on luvassa myös Impromusiikin illassa, jossa improteatterin ammattilaiset Stella Polaris ja Snorkkeli vievät yleisön musiikkimatkalle, jota ei ole ennen koettu.
Musiikkiesitysten lisäksi TelttaLabissa päästään teatterin äärelle. Valtakunnallisen monologikilpailun voittanut Kepeä elämäni kertoo niin ikään palkitun näyttelijän, Miiko Toiviaisen, omakohtaisen näkökulman transihmisyyteen. Esitys on pohjattoman leikkisä kertomus siitä, miten transtausta voi kääntyä voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.
Hanna Vahtikarin monologi Kuin raivo äiti perustuu puolestaan omakohtaisiin kokemuksiin äitiydestä. Näyttämöteos tuo peittelemättä esiin arjen hillittömyyden, äärirajoilla piilevän huumorin, padotun aggression ja kaiken takana loistavan rakkauden. TelttaLabin festivaaliviikon huipentaa Jukka Lindströmin stand up -show Välihuuto – henkilökohtainen ja hauska yhteenveto populismin, setämiesten ja ilmastoahdistuksen aikakaudesta.