26.07.2024

Korsholman Musiikkijuhlien sunnuntain 28.7. ohjelma

Tämän vuoden festivaaliteema on Mielikuvia, ohjelmakokonaisuus, jonka on suunnitellut Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jan-Erik Gustafsson. Vuoden teemasäveltäjät ovat Lara Poe ja Ilkka Hammo.

Konsertit ja tapahtumat sunnuntaina 28.7.

12.00 Nuoret taiteilijat

Vaasan kaupungintalon kamarimusiikkisali, vapaa pääsy.

14.00 Harmo ja minä

Jiménez – Castelnuovo-Tedesco
Doo-bop Club, liput 24 / 20 €

19.00 Nuorta voimaa

Sibelius – Kuula – Merikanto – Mendelssohn
Vaasan kaupungintalo, liput 24 / 20 €

22.00 Chanson dans la nuit

Halvorsen – Poe – Salzedo – Schubert
Vaasan kaupungintalon portaat, liput 24 / 20 €

Musiikkijuhlien kansainvälisen mestarikurssin hedelmiä

Korsholman musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään kansainvälinen mestarikurssi, joka on houkutellut tänä vuonna peräti 40 osallistujaa ympäri maailmaa. Opetus tapahtuu yhteistyössä Vaasan kesäyliopiston ja Kuula-opiston kanssa. Kurssin aikana osallistujilla on useita mahdollisuuksia esiintyä ja esittää kurssin hedelmiä. Toinen kahdesta matineakonsertista järjestetään sunnuntaina kello 12.00 Vaasan kaupungintalon kamarimusiikkisalissa. Koska ohjelma kirkastuu vasta opetuksen edetessä, se jää salaisuudeksi konsertin alkuun asti.

Vaasan kaupungintalon kamarimusiikkisali 28.7. kello 12.
Vapaa pääsy.

Andalusialaista elämänviisautta ja kitaramusiikkia

Vuonna 1914 julkaistiin sittemmin Nobel-palkitun kirjailijan Juan Ramón Jiménezin kirja Platero y yo, jonka suomenkielisen käännöksen nimi on Harmo ja minä. Tässä runollisessa tarinassa kirjailija jakaa havaintoja ja pohdintoja elämästä uskollisen ystävänsä Harmo-aasin kanssa, paljastaen samalla lämminhenkisiä ja syviä viisauksia ihmisen, eläinkunnan ja luonnon yhteiselosta sekä elämän arvokkuudesta. Italialainen säveltäjä Mario Castelnuovo-Tedesco loi vuonna 1960 sarjan kitaralle ja kertojalle, joka peräti 28 osan myötä saattaa kuulijan Jiménezin tarinan läpi. Sunnuntaina kello 14.00 Doo-bop Clubissa näyttelijä Vesa Vierikko esittää otteita kirjasta Harmo ja minä, ja kitaristi Petri Kumela soittaa osia Castelnuovo-Tedescon sarjasta.

Doo-bop Club kello 14
Liput 24 / 20 €

Nuorta voimaa tänään ja 200 vuotta sitten

Korsholman Musiikkijuhlat pyrkii joka kesä nostamaan esille valovoimaisen uransa alussa olevia nuoria muusikoita. Tänä vuonna kunnia menee sopraano Iirisilona Segerstamille, joka vuonna 2023 voitti kansallisen Timo Mustakallio -kilpailun. Konsertissa Vaasan kaupungintalossa sunnuntaina kello 19.00 hän esittää yhdessä pianisti Tuula Hällströmin kanssa Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan sekä Oskar ja Aarre Merikannon lauluja.

Konsertin toinen puoli esittelee toisenlaista nuorta voimaa, kun Musiikkijuhlien taiteilijat esittävät Felix Mendelssohnin kamarimusiikillisen voimannäytteen, Jousioktetto Es-duurissä. Mendelssohn sävelsi sen vuonna 1825 ollessaan vasta 16-vuotias. Teoksen esittäjät ovat viulistit Nicolas Dautricourt, Anna-Liisa Bezrodny, Mi-kyung Lee ja Øyvor Volle, alttoviulistit Kaija Lukas ja Berit Cardas sekä sellistit Jan-Erik Gustafsson ja Bjørg Lewis.

Vaasan kaupungintalo kello 19
Liput 24 / 20 €

Iltatunnelmaa Kaupungintalon portaissa

Sunnuntain ohjelmassa viimeisenä on perinteinen iltahämäräkonsertti Vaasan kaupungintalon ylväissä portaissa. Musiikkijuhlien taiteilijakaarti esittelee rakastettuja klassikkoja, kuten Johan Halvorsenin Passacaglia viululle ja sellolle, Carlos Salzedon tunnettu harppusoolo Chanson dans la nuit ja Franz Schubertin Jousitrio B-duurissa. Mukana on myös tuoreempia säveliä teemasäveltäjä Lara Poen teoksessa Virga sooloharpulle.

Konsertissa esiintyvät viulistit Nicolas Dautricourt, Anna-Liisa Bezrodny, Mi-kyung Lee ja Øyvor Volle, alttoviulistit Kaija Lukas ja Berit Cardas, sellistit Jan-Erik Gustafsson ja Bjørg Lewis, kontrabasisti Knut Erik Sundquist sekä harpisti Päivi Severeide.

Vaasan kaupungintalon portaat kello 22
Liput 24 / 20 €

Korsholman Musiikkijuhlat 24.–31.7.
Musiikkijuhlien koko ohjelma löytyy osoitteesta www.korsholmmusicfestival.fi

Festivaalin sivuille