14.06.2019

Kangasniemen Musiikkiiikot: Veikko Ahvenaisen 90v-juhlakiertue Kangasniemellä

Kuopiossa syntynyt maailmankuulu harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen juhla-kiertueen konsertti kuullaan torstaina 27.6.2019  klo 19.00 Kangasniemi-salissa.  Mukana ovat hänen puolisonsa ruotsalainen harmonikkataituri Carina Nordlund, 12- vuotias hanuristi Matias Savola Jyväskylästä ja Kangasniemen harmonikkakerho.Tilaisuuden järjestelyissä on mukana Kangasniemen kunnan kulttuuritoimi.

Konsertti liittyy Veikon juhlakiertueeseen joka huipentuu Finlandia-talossa 5.10. pidettävään juhlakonserttiin.

Veikko Ahvenaisen taiteilijaura on hämmästyttävä ja vailla vertaa. Hän soitti ensimmäisen soolokonserttinsa Kuopion kaupungintalossa vuonna 1948. Takana on lähes 5000 soolokonserttia mm.Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa,entisessä Neuvostoliitossa ja monissa Euroopan maissa. Mestari on edelleenkin huippukunnossa ja uusia sävellyksiä sekä levytyksiä tulee tasaiseen tahtiin. Presidentti Tarja Halonen on palkinnut hänet arvostetulla Pro Finlandia-mitalilla vuonna 2010.Veikon harrastuksiin kuuluu myös juoksu. Hän on taivaltanut 31 täyspitkää maratonia, joista 12 on juostu New Yorkin City Maratonilla. Suomen Urheiluliitto on myöntänyt hänelle Maratonneuvoksen arvon.

Tuleva konsertti sisältää musiikin ikivihreitä säveliä vuosien varrelta ja Veikon parhaita levytyksiä ja sovituksia. Luvassa on unohtumaton huippuilta mestarisoittajien seurassa.

Väliajalla julkistetaan Veikon 90 v-Juhla-albumi. Kolmen levyn kokoelma sisältää 70 mestarin parhaita levytyksiä vuosilta 1955-2019. Uransa aikana hän on levyttänyt huikeat 1064 kappaletta. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja, joka kertoo uskomattoman tarinan savolaispojan tiestä maa-ilman konserttilavoille. 

Liput konserttiin 13 €.

Kangasniemen Musiikkiviikot järjetetään 12.-21.7.2019.

www.kangasniemenmusiikkiviikot.fi