31.07.2011

40. Työväen Musiikkitapahtumassa yleisöennätys

Työväen Musiikkitapahtuma päättyi tänään Valkeakoskella. Aurinkoinen sää, ainutlaatuinen tunnelma ja huippuartistien esitykset keräsivät festivaalialueelle ja kaupungille neljän päivän aikana 40 000 musiikin ystävää. Festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja luonnehtii tunnelmaa iloiseksi ja festivaalia kaikin puolin onnistuneeksi.

Hyvä ennakkomyynti enteili runsasta osanottoa, minkä lisäksi lippuja myytiin runsaasti portiltakin. Nelipäiväisen festivaalin suosituin esiintyjä oli Jenni Vartiainen. Myös nashvillelainen Hayseed Dixie veti päälavan edustan täyteen. Erityisesti kiitoksia keräsivät Arja Saijonmaan ilmaiskonsertti sekä festivaalin uusi, laadukas ruokaravintola Jylhävaara. Ainutlaatuinen miljöö ja tunnelma ihastuttivat uusia kävijöitä.

Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kertaa Myllysaaren museon ja UPM:n Tervasaaren tehtaan alueella. Tänäkin vuonna miljöö keräsi runsaasti kehuja festivaalivierailta.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai tarjoili festivaalivieraille runsaasti monipuolista ohjelmaa. Paperitorin iso lava pullisteli muusikoita Pelle Miljoonan esiintyessä Voxpihlajan ja YTS:n kanssa. Pelle-hitit, kuten Moottoritie on kuuma ja Olen työtön, kuultiinkin kiinnostavassa asussa, puhaltimien ja kirkkaiden naisäänten värittäminä. Leipäjonossa on tunnelmaa -kappale villitsi yleisön yhteislauluun.

Maria ja Marjanpoimijat esitti Maria Lundin keikoilta tuttuun tapaan svengaavia cover-kappaleita kuten Lelukaupan häät, Surupuku ja käännöksen Lady Gagan Poker Face -kappaleesta. Timo Rautiaisen ja Maria Lundin laulaessa stemmat soivat kauniisti.

Liljan Loisto erottui raikkaudella tulkitsemalla vanhoja ja tuttuja karjalaisia lauluja reggae-sävelin. Erityistä sympatiaa herättivät yhtyeen solistit, Emma-palkittu luonnonlapsi Yona ja Jätkäjätkät-yhtyeestäkin tuttu Puppa J. Keikan yhteydessä tarjotut ilmaiset karjalanpiirakat tekivät hyvin kauppansa.

Kansainvälistä väriä 40. Työväen Musiikkitapahtumaan toi amerikkalainen Hayseed Dixie, jonka hillbilly-tulkinnat rockklassikoista saattelivat yleisön hilpeään hurmokseen. Banjolla, mandoliineilla ja viululla saivat kyytiä muun muassa AC/DC:n You Shook Me All Night Long, Van Halenin Detroit Rock City ja Motörheadin Ace Of Spades. Setin odotetuin kappale oli takuulla Hectorin Juodaan viinaa, jonka esittämiseen bändin solisti sai pyytämäänsä lauluapua yleisöltä. Yleisön kommentit keikan jälkeen olivat yllättyneen ylistäviä.

Paleface vastasi lauantai-illan kantaaottavimmasta sisällöstä.

– Uudella levyllä yksi pyrkimykseni oli kiinnittää huomiota yhteiskunnallisiin asioihin. On hienoa, että se kaikuu kuuleville korville ja resonoi kansan syvissä riveissä. Mikä siis on hienompaa kuin esiintyä Työväen Musiikkitapahtumassa, Paleface mietti ennen keikkaa.

Monipuolinen ohjelma houkuttelee Työväen Musiikkitapahtumaan eri-ikäisiä musiikin ystäviä. 72-vuotias Tapio Wirola nautti täysillä Palefacen keikasta eturivissä. Myös Nashvillesta kotoisin oleva jenkkibändi oli Wirolan mieleen.

– Hayseed Dixie oli suosikkini tänään. He ovat todella osaavia soittajia. Minusta on mukavaa päästä kuulemaan musiikkia livenä, kertoo 8000-9000 vinyylilevyä omistava Wirola.

Apian seikkailupuistossa, rokkasi vielä sunnuntaina loikkiva suosikkibändi Kengurumeininki. Maksuton koko perheen tapahtuma houkutteli paikalle noin 1000 katsojaa.

Paperiliitto juhli Musiikkitapahtumassa

Ammattiliitot olivat jälleen vahvasti mukana festivaaleilla. Tänä vuonna paikalle saapui erityisesti Paperiliiton jäseniä juhlistamaan liiton 105-vuotispäivää. Myös muut festivaalivieraat pääsivät nauttimaan juhlasta, sillä liitto tarjosi tapahtumassa Pauli Hanhiniemen konsertin. Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala on tyytyväinen juhlan järjestelyihin.

– 105-vuotisjuhlasta jäi todella hyvä mieli. Jäsenistön palaute on ollut pelkästään positiivista: paikka paperitehtaan vieressä oli mitä parhain, ohjelma oli onnistunut ja kaikki järjestelyt sujuivat erittäin hyvin. Voin suositella kenelle tahansa järjestää vastaava juhla Työväen Musiikkitapahtumassa, kehuu Vanhala.

Petri Vanhalan mukaan yhteistyö Työväen Musiikkitapahtuman kanssa on Paperiliitolle tärkeä.

– Työväen Musiikkitapahtuma nousee vuosi vuodelta Suomen tapahtumien eliittiin. Olemme pitkään tehneet yhteistyötä ja jatkuvasti isommalla volyymillä, ja saamme aina vaan parempaa palautetta. Meidän jäsenet tykkää käydä Musiikkitapahtumassa, toteaa Vanhala.

http://www.valmu.com