25.02.2009

40. Kuopio Tanssii ja Soi 11.−17.6.2009 / Kurssiohjelma

Tero Saarinen ja muut tanssimaailman huiput luotsaavat tanssikursseja

Kursseja on tänä vuonna enemmän kuin koskaan

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin 40. juhlavuosi on yhtä juhlaa myös kurssipuolella! Tänä kesänä kursseja on enemmän kuin koskaan, niille odotetaan jopa 800 osallistujaa.

Kurssien ohjaajina loistavat monet esiintyjinä ja koreografeina tunnetuiksi tulleet tanssimaailman huiput kuten Tero Saarinen, Lionel Hoche, Tindaro Silvano, Angel Rojas, Antopio DiMaestre, Marco Bjurström, Sini Länsivuori, Jarkko Mandelin, Jouka Valkama ja Katri Soini.

Festivaalin eri ikäryhmiä, harrastajia, ammattialoja ja taiteenlajeja yhdistävä teema näkyy myös kurssitarjonnassa. Tasoja löytyy aloittelijoista ammattilaisille, myös mm. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja miehille. Tarjolla on koko tanssikentän lajikirjo – nykytanssia, balettia, jazzia, flamencoa, hip hopia, reggaetonia, ndomboloa, bollywoodia, nykykansantanssia.

Uutuutena kesän kurssitarjonnassa on paljon toivottu, koreografi Tindaro Silvanon vetämä Body Harmony Technique -kehonhallintatekniikan kurssi. Kokonaisvaltainen tekniikka perustuu klassiseen ja moderniin tanssiin, pilates-metodiin sekä muihin kehonhallintatekniikoihin. BHT-kursseja on tarjolla niin ammattilaisille kuin aloittelijoillekin.

Marco Bjurström tutustuttaa osallistujat hauskimpien, hienoimpien ja kummallisimpien tanssi-ilmiöiden maailmaan Muotitanssit kautta aikojen -kurssilla. Luvassa on takuuhauskan ja rennon menon lisäksi suosikkitansseja 60-luvulta tähän päivään, twististä ja lambadasta macarenaan! Bjurström toimii myös `sparraajana´ henkiseen hyvinvointiin, uudistumiseen ja työssä jaksamiseen painot-tuvassa iltapäiväseminaarissa.

Kesän festivaalilla kokoontuu myös jo perinteeksi muodostunut poikien tanssileiri, jota luotsaavat Jarkko Mandelin, Jouka Valkama ja Riku Lehtopolku yhdessä Isto Turpeisen kanssa. Leiriläiset ovat mukana baltialais-pohjoismaisen Keðja -hankkeen Corridor -näytöksessä Musiikkikeskuksella 17.6. yhdessä noin viidenkymmenen eri maista olevan tanssijalapsen ja -nuoren kanssa.

Tanssikursseille osallistuville tarjotaan nyt myös mahdollisuus näyttää tanssitaitojaan toritapahtumissa ja Musiikkikeskuksen Eläke-Fennia Forumeissa.

−? Yksi meidän tehtävämme on kasvattaa uusia alan ammattilaisia, tanssin harrastajia ja yleisöä, koulutus ja mm. esiintymismahdollisuuden tarjoaminen ovat hyvä tapa viedä tätä sanomaa eteenpäin, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen tiivistää kurssitarjonnan ja festivaalin ytimen.

Kurssimyynti alkaa festivaalitoimistossa 2.3. Koko kurssiohjelma on nähtävänä osoitteessa www.kuopiodancefestival.fi sekä Lippupisteen myymälöistä saatavassa esitteessä. Suosituimmat kurssit täyttyvät muutamassa päivässä – osanottajapaikka on syytä varata heti!

Etusivu