24.09.2018

Oulun Musiikkijuhlat: L’Alliance Takalo Jazzliiton kiertueella Oulussa

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno syksyn konserttisarjassa on vuorossa L’Alliance Takalo yhtyeensä kanssa keskiviikkona 26.9. Yhtye esiintyy kiertueellaan kymmenessä konsertissa ympäri maan.

Genrerajoista piittaamattomana visionäärinä tunnettu vibrafonisti ja säveltäjä Arttu Takalon rinnalla erilaisten tyylien välillä pujottelevassa yhtyeessä soittavat jazzhuiput basisti Ville Herrala ja rumpali Ville Pynssi sekä harmonikkataituri, oululaislähtöinen Niko Kumpuvaara. Elokuvamaisten melodioiden ja koskettavien sovitusten mestarin kokoama allianssi tulkitsee tunnelmia kuin pieni kamariorkesteri, herkällä korvalla toinen toistaan kuunnellen ja ympäristöään aistien. Pariisilaisesta bistrotunnelmastakin ammentava L’Alliance Takalo sisältää säveltäjänsä mukaan ”eurooppalaisia, piiloromanttisia ja lähes kulturelleja sävyjä”.

Useiden tunnetuimpien rockmuusikoidemme ja muun muassa fantasiajazz-yhtye XL:n taustalta tutun Arttu Takalon uusin kokoonpano L’Alliance Takalo perustettiin vuonna 2015 esittämään musiikkia vibrafonisti-säveltäjän kahdeksalta soololevyltä. L’Alliance Takalo –albumi ilmestyi syyskuussa 2017, mutta musiikki on aikaisempia levyjä akustisempaa ja hienovaraisesti modernin jazzin kanssa flirttailevaa.

Arttu Takalo (s. 1971) nousi 1990-luvulla suomalaisen musiikkimaailman tietoisuuteen fantasiajazz-yhtye XL:n toisena voimahahmona kitaristi Jarmo Saaren rinnalla. Takalon mittavaan uraan on omien yhtyeiden ja sooloprojektien lisäksi mahtunut soittopestejä esimerkiksi rumpali Markus Ketolan ja laulaja Mia Simanaisen yhtyeissä. Monipuolisen musiikintekijän kädenjälki kuuluu myös sellaisten rock- ja pop-maailman suurten nimien kuten Mikko Kuustosen, Samuli Edelmannin ja Ismo Alangon albumeilla, joilla vibrafonisti esiintyy sovittajan ominaisuudessa. Takalo on myös ehtinyt säveltää omaa musiikkiaan monipuolisesti erilaisille kokoonpanoille aina kamariorkestereista big bandeihin. Ensimmäisen teoksensa sinfoniaorkesterille vibrafonisti kirjoitti jo vuonna 1997, ja vuonna 2004 Helsingin kaupunginorkesteri kantaesitti Takalon Jukka Perkolle säveltämän saksofonikonserton.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Jazz 20 ry:n kanssa.

 

L`ALLIANCE TAKALO

Ke 26.9. klo 20

Vanha Paloasema Bar (Kauppurienkatu 24)

Arttu Takalo | vibrafoni

Niko Kumpuvaara | harmonikka

Ville Herrala | basso

Ville Pynssi | rummut

LIPUT 15/10 €, Jazz 20 ry:n jäsenet 10 € Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipunhintaan lisätään toimituskulut. Liput ilman toimituskuluja Oulu 10 -palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

Ovelta tuntia ennen konserttia (käteinen ja pankkikortti).