08.04.2024

35. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma aikatauluineen on nyt julkaistu

Kotimaisen kansanmusiikin huiput täydentävät jo aiemmin julkistettujen esiintyjien monipuolista listaa.

Trionsa kanssa Folkeilla esiintyvä Hilja Grönfors on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville. Ensemble Gamut! on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä elementtejä keskiajan musiikista, suomalaisista kansansävelmistä, improvisaatiosta sekä elektronisista äänimaisemista. Eläköön Folk! -gaalassa Vuoden artistina palkittu Emilia Lajunen esittää keskisuomalaisten viulupelimannien ohjelmistoa sähköisellä sävelkielellä yhdessä Eero Grundströmin kanssa.

Ohjelmistossa kuullaan myös itämerensuomalaista perinnettä modernilla tavalla. Saatsin veljesten Loimolan Voima -duon musiikissa perinne kohtaa nykypäivän ja kotoperäinen, uhanalainen karjalankieli tämän päivän sävelet. Sähköpaimenen musiikissa taas biitit ja luupit leikittelevät ajatuksella, miltä kuulostaisi konemusiikki, joka ei pohjaudukaan mustaan rytmimusiikkin, vaan karjalaiseen kantele- ja jouhikkoperinteeseen.

Ja mitä olisivatkaan Folkit ilman kanteletta! Folkduo Cienna on tiivis ihmisäänen ja elektroakustisen kanteleen muodostama kudelma, joka sai alkunsa laulaja Kaisa Leskisen ja kanteletaiteilija Senni Eskelisen ystävyydestä. Ylivieskalaisen kantelisti-laulaja Riikka Yli-Kotilan Sukuni mailla -konsertin musiikki on syntynyt menneiden ja nykyisten sukupolvien tarinoiden ja kertomusten innoittamana.

Perjantai-iltapäivänä yleisöllä on tuttuun tapaan vapaa pääsy festivaalialueelle ja ohjelmasta löytyvät silloin mm. päivätanssit Haapaveden oman Sirpa Aholan ja Menomiesten säestyksellä sekä Martti Pokelan muusikkouteen paneutuva seminaari.

Haapavesi Folk Music Festival 27.-29.6.2024

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.02.2024

Ohjelmajulkistuksia Haapavesi Folkilta – maailmanmusiikin tähtiä ja paikallista perinnettä

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 35. kerran 27.-29.6.2024. Kansainvälisiä artisteja festivaalille saapuu tänä vuonna Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista ja Tanskasta. Kotimaiset nimet edustavat kansanmusiikin parhaimmistoa ja populaarimusiikin valinnoissa on…