12.03.2018

Kuhmon Kamarimusiikki soi Kuusamossa ja Kuhmossa

Kuhmon Kamarimusiikki soi tällä viikolla jo perinteiseen tapaan sekä Kuusamossa ja Kuhmossa. Kuusamon konsertti järjestetään 15.3. yhteistyössä Kuusamon kaupungin kanssa ja Kuhmon konsertti 17.3. Ihminen ja Kosmos –tapahtuman yhteydessä.

Konserttiohjelma molemmilla paikkakunnilla on sama. Konserteissa kuullaan Bachin sarja soolosellolle nro 6 D-duuri sekä valikoima Goldberg-variaatioita, Ysayen sonaatti sooloviululle sekä Beethovenin sonaatti Op. 24 ”Kevät” Anssi Karttusen sovituksena jousitriolle. Kotimaista väriä ohjelmaan tuovat Olli Mustosen Sinuhe kahdelle viululle sekä Juha T. Koskisen Mima kolmelle viululle ja tilalle.

Luvassa on todellista viulutykitystä, sillä konsertin esiintyjäkaarti on kolme viulistia. Mukana ovat Kuhmon Kamarimusiikin kesästä tutut kansainväliset huipputaiteilijat Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Sergey Malov. Ihan pelkillä viuluilla ei mennä, vaan Antti Tikkanen soittaa viulun ohella alttoviulua ja Sergey Malov violoncello da spallaa.

Meta4-jousikvartetista tutut Minna Pensola ja Antti Tikkanen ovat olleet Kuhmon talvikiertueilla ennenkin. Uusi Kuhmon talvikiertuekumppani on Sergey Malov.

Sergey Malov on valmistunut Salzburgin Mozarteumista sekä Berliinin Hanns Eisler -korkeakoulusta. Voitettuaan sekä suurimpia viulu- että alttoviulukilpailuja (Mozart-kilpailu, Heifetz-kilpailu, Michael Hill -kilpailu ja Tokion alttoviulukilpailu) laajensi Malov osaamistaan vielä yhteen uuteen instrumenttiin: violoncello da spallaan. Nykyisin hän soittaa kaikkia kolmea instrumenttiaan niin konserteissa kuin äänitteillä. Sergey Malov on esiintynyt lukuisten maineikkaiden orkestereiden, kuten BBC:n sinfoniaorkesterin ja Moskovan filharmonikoiden solistina ja vieraillut kamarimuusikkona esimerkiksi Verbierin ja Gstaadin musiikkijuhlilla. Monitaiturina tunnettu Malov on yhtä kotonaan niin vanhan kuin uuden musiikin parissa ja puhuu tämän lisäksi sujuvasti kuutta kieltä: venäjää, unkaria, englantia, saksaa, ranskaa ja espanjaa.

Kuusamon konserttia edeltää ohjelmaesittely Kuusamotalossa klo 18.15. Konsertti alkaa klo 19. Kuhmon konsertti on Kuhmo-talon Lentua-salissa klo 19 alkaen.

Ihminen ja Kosmos -tapahtuman teema on tänä vuonna Hyvinvointi. Antti Tikkanen ja Sergey Malov vastaavat konsertin ohella päivän musiikkituokioista, Minna Pensola alustaa omalta osaltaan myös päivän keskusteluja.

www.ihminenjakosmos.fi

Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma. Kesällä 2018 festivaali soi 49. kerrran 14.- 28. heinäkuuta. Kesän konserttien ohella tapahtumalla on ympäri vuoden konsertteja sekä kotimaassa että ulkomailla. Lisätietoja: www.kuhmofestival.fi