21.04.2015

33. Korsholman Musiikkijuhlat ja Uusi virtuaalimaailma

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna 30.7.-6.8., mutta festivaalin ohjelma alkaa jo 29.7. varaslähtökonsertilla Vähässäkyrössä, jossa kansainvälinen muusikkokaarti soittaa Ludwig van Beethovenin, Leonard Bernsteinin sekä George Gershwinin (sov. Jasha Heifetz) musiikkia. Musiikkijuhlilla on yhteensä 30 konserttia, joista kaksi Ruotsin puolella Uumajassa.

Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson on valinnut vuoden teemaksi Uuden maailman, mikä näkyy amerikkalaisen musiikin vahvana panoksena Edward MacDowellista Samuel Barberiin ja George Crumbista Philip Glassiin. Mantereen omat merkittävät musiikkityylit, jazz ja tango, ovat myös edustettuina. Säveltäjävieraaksi festivaali saa Kanadassa syntyneen Matthew Whittallin, joka asuu nykyään Suomessa. Whittallin musiikkia kuullaan ainakin viidessä konsertissa ja uusi teos oboelle, fagotille ja pianolle saa kantaesityksensä Vaasan kaupungintalossa maanantaina 3.8. Musiikkijuhlien sivuteemana kuullaan musiikkia Jean Sibeliukselta ja hänen tanskalaiselta kollegaltaan Carl Nielseniltä, joiden molempien syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta.

 

Uudet kotisivut ja Sibelius suurmessuilla

Korsholman Musiikkijuhlat on saanut julkaisukuntoon uudet kotisivunsa osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi. Festivaalin lipunmyynti tulee tapahtumaan Rewell Centerin Studio Ticketin kautta Vaasassa sekä verkossa osoitteessa www.netticket.fi.

Kotisivut on suunnitellut vaasalainen iMG Media, joka on myös vastannut Musiikkijuhlien painotuotteiden ulkoasusta jo usean vuoden ajan. Uudistuksen tarkoituksena on ollut selkeyttää ulkoasua niin, että käyttäjät pääsevät navigoimaan sivuilla helpommin taiteilijoiden ja konserttien välillä sekä löytämään konserttipaikat karttapalvelun avulla. Linkit Netticketin myymälään helpottavat lippujen hankkimista etukäteen.

Korsholman Musiikkijuhlat r.y. on mukana Culture Finland Ostrobothnia -verkostossa, joka on osa maanlaajuista Culture Finland, Visit Finland -kattojärjestöä. Jean Sibelius 150 -juhlavuoden kunniaksi ovat Pohjanmaan kulttuuritoimijat koonneet mainoslehtisen nimeltä Sibelius Pohjanmaalla. Tämä lehtinen on nyt uunituoreena jaossa Pohjanmaan Suurmessuilla 18.-19.4. ja samaan aikaan pidettävillä Tampereen kotimaisilla matkailumessuilla. Sibelius oleskeli nuoruudessaan paljonkin Pohjanmaalla ja hän sekä kihlautui että meni naimisiin täällä Aino Järnefeltin kanssa.

Pohjalaistapahtumat löytyvät myös verkosta osoitteessa events.pohjanmaa.fi ja kansallisessa portaalissa www.sibelius.org. Portaaleja päivitetään jatkuvasti Sibelius 150 -juhlavuoden tapahtumilla.

Tevetuloa tervehtimään meitä Pohjanmaan Suurmessujen näyttelyosastolle A90 ja ottamaan osaa arvontaan, jossa voi voittaa lippuja kesän Musiikkijuhlille. Olemme samalla näyttelyosastolla kuin Vaasan Kulttuuriklusteri ja Vaasan seudun Matkailu Oy.