12.03.2013

31. Korsholman Musiikkijuhlien ohjelma on julkaistu

Festivaalin taiteellinen johtaja vuosina 2013-2015 on pianisti Henri Sigfridsson.

Sigfridsson esiintyy keväällä Pohjanmaalla

Korsholman Musiikkijuhlien vuosi alkaa yhteistyössä Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereiden kanssa 13.-14.3. Henri Sigfridsson on tällöin solistina Maurice Ravelin pianokonsertossa G-duuri. Musiikkijuhlat on myös mukana Pietarsaaren musiikkitalon uuden Schauman-salin avajaisissa lauantaina 16.3. Tuolloin Sigfridsson esittää yhdessä klarinetisti Christoffer Sundqvistin kanssa Sebastian Fagerlundin vuonna 2011 valmistuneen klarinettisonaatin.

Ennen edellä mainittuja konsertteja Sigfridsson ehtii konsertoimaan opiskelijoille Vaasan yliopiston Levón-salissa. Tämä ”Concerto Recitativo” kuullaan tiistaina 12.3. klo 15.00.

Kesän 2013 ohjelma

Tulevan kesän festivaaliohjelma on julkaistu, ja lippuja voi alkaa varata jo nyt maaliskuussa. Kesän teemana on Murroksen aika. Säveltäjävieraana toimiva Uljas Pulkkis säveltää pianokvinteton 5.8. Vaasan kaupungintalolla pidettävään gaalailtaan. Sen lisäksi hän sovittaa kaksi aiempaa teostaan uudestaan festivaalia varten: Nachtlieder kamariyhtyeelle esitetään Maalahden kirkossa 6.8. ja päätöskonsertissa 7.8. Vaasan kaupunginorkesterin ohjelmassa on Vernal Bloom.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri avaa jo perinteiseen tapaan festivaalin Juha Kankaan johdolla Mustasaaren kirkossa 31.7. Solistina konsertissa soittaa sellisti Peter Hörr. Kesän festivaalivieraisiin kuuluu myös ilmiömäinen Rastrelli-sellokvartetti, joka esiintyy muun muassa Björköbyn Suolaamossa ja Vaasan kaupungintalon portaikossa. Nuori Artende-kvartetti on jo festivaalin vakioesiintyjä ja taas mukana Musiikkijuhlilla. Muita kesän taiteilijoita ovat Tatjana Timchenko (sopraano), Martti Rousi (sello), viulistit Erik Schumann ja Boris Garlitsky, alttoviulistit Vladimir Mendelssohn ja Tina Brännkärr, Teemu Kauppinen (kontrabasso), Joris van den Hauwe (oboe), Etienne Boudreault (fagotti), Janne Rättyä (harmonikka), Thorsten Johanns (klarinetti), Ville Hiilivirta (käyrätorvi), sekä pianistit Valeria Resjan, Jarkko Riihimäki, Akiko Sigfridsson ja Antti Siirala. Iiro Rantala String Triolla on Dinner & Music -konsertti Strampenilla 4.8. Päätöskonsertissa 7.8. esiintyy Vaasan kaupunginorkesteri, johtajanaan kapellimestari Dorian Wilson ja solistina Henri Sigfridsson.

Seutukonserteista mainittakoon erityisesti 2.8. pidettävä Laihian kirkon konsertti, jossa kuullaan festivaalitaiteilijoista koottua kamariorkesteria. Konsertteja järjestetään myös Isossakyrössä, Vöyrissä, Uudessakaarlepyyssä ja Maalahdessa. Raippaluodon kirkossa soivat 3.8. Irina Zahharenkovan esittämät cembalosonaatit ja Kuula-opiston Toivo Kuula -salissa kuullaan paitsi lastenkonsertti sunnuntaina 4.8., myös Antti Siiralan Beethoven-resitaali maanantaina 5.8.

Nuorten muusikoiden tukeminen on aina ollut Korsholman Musiikkijuhlien tärkeimpiä tehtäviä. Tämän vuoden nuoret muusikot ovat sellisti Jaani Helander ja korealainen pianisti Jung-Eun Lee. Festivaaliohjelmaan kuuluu tulevana kesänä pitkästä aikaa mestarikursseja, jotka pidetään Kuula-opistolla 1.-6.8. Kurssien opettajakuntaan kuuluvat sellisti Peter Hörr, huilisti Michel Faust, viulisti Erik Schumann, harmonikkataiteilija Janne Rättyä, sekä pianisti Antti Siirala. Festivaalin aikana kuullaan kaksi mestarikurssikonserttia. Myös kahvilakonsertit Kaffehuset Augustissa tulevat jatkumaan.

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 31.7.-7.8.2013.

http://www.korsholmmusicfestival.fi