26.05.2015

30-vuotiaille espoolaisille konserttilippu lahjaksi Urkuyö ja Aarian 30. juhlafestivaalille

Urkuyö ja Aaria tarjoaa 30. juhlavuotenaan kaikille tänä vuonna 30 vuotta täyttäville espoolaisille konserttilipun tämän kesän festivaalille. Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestetään 30. kertaa 4.6.–27.8.2015 Espoon tuomiokirkossa. Yökonsertit Espoon keskiaikaisessa kivikirkossa alkoivat vuonna 1986 ja nyt festivaali haluaa kutsua samana vuonna syntyneitä espoolaisia nauttimaan kesäkonserttien monipuolisesta tarjonnasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

30. syntymäpäiväänsä vuonna 2015 viettävät espoolaiset voivat varata lahjalippunsa Urkuyö ja Aarian toimistosta osoitteessa ilmoittautuminen@urkuyofestival.fi. Lahjalipun voi saada yhteen festivaalin konserttiin ajalla 11.6.–20.8.

Urkuyö ja Aarian kesäyön konserteissa juhlitaan festivaalin 30-vuotista taivalta monipuolisella ohjelmalla ja näyttävällä esiintyjäkavalkadilla. Kesän aikana joka torstai 4.6.–27.8.2015 Espoon tuomiokirkossa pidettävissä konserteissa kuullaan juhlavuosiaan viettäviä säveltäjämestareita, laulumusiikkia Suomen eturivin taiteilijoiden esittämänä, urkuja niin soolona kuin useissa kokoonpanoissa, orkesterimusiikkia sekä hengellisiä säveliä ja virsiä kansanmusiikin tyyliin ja tango-orkesterin tulkitsemana. Esiintyjinä festivaalilla nähdään muun muassa sopraanot Soile Isokoski, Johanna Rusanen-Kartano, Mari Palo ja Helena Juntunen, baritoni Tommi Hakala, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Cantores Minores -poikakuoro ja urkurit Ville Urponen ja Simon Johnson (Lontoon St Paul -katedraalista).

Urkuja ja aarioita 30 vuotta

Urkuyö ja Aaria -konserttisarja syntyi vuonna 1986 silloisen Kanta-Espoon seurakunnan musiikkityön parissa urkuri Matti Vainion saadessa idean myöhäisistä kesäillan konserteista. Urkujen ympärille muodostuneeseen konserttiohjelmaan tuli ensimmäisen kesän jälkeen mukaan vähitellen laulajia, pianisteja, erilaisia soitinkokoonpanoja, orkestereita, kuoroja ja lauluyhtyeitä. Vuodesta 1992 Urkuyö ja Aaria ry:n järjestämänä tapahtuma on kasvanut laajasti arvostetuksi festivaaliksi, joka toimii korkeatasoisena laulu- ja urkumusiikin estradina. Lukuisat Suomen eturivin taiteilijat ovat vierailleet festivaalilla vuosien varrella. Urkuyö ja Aaria -festivaalin ohjelmiston perustana on monipuolinen klassinen musiikki liedeistä kirkkomusiikin suurteoksiin. Konserteissa on voinut kuulla musiikkia ja esiintyjiä myös yli genrerajojen sekä nähdä poikkitaiteellisia esityksiä sisältäen muun muassa tanssillisia ja draamallisia elementtejä. Festivaalin taiteellisia johtajia ovat olleet dir. mus. Matti Vainio 1986–2005, kapellimestari ja säveltäjä Kari Tikka 2006–2011 sekä kapellimestari ja kuoronjohtaja Hannu Norjanen vuodesta 2012.

30. Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertit Espoon tuomiokirkossa torstaisin 4.6.–27.8.2015 klo 22.00, paitsi 6.8. klo 21.00.

Koko 30. juhlafestivaalin liput ovat myynnissä Lippupisteessä 30.3. alkaen. Ohjelmat ja muut tarkemmat tiedot löytyvät festivaalin kotisivuilta www.urkuyofestival.fi.