18.06.2013

3 500 kävijän tavoite ylitettiin Iitin musiikkijuhlilla

Sunnuntaina päättynyt Iitin musiikkijuhlat ylsi kävijätavoitteeseensa tänäkin vuonna. Viimekesäisestä 10-vuotisjuhlien yleisömäärästä, hieman yli 3700, ei jäätäne paljonkaan jälkeen. Tarkat, konserttikohtaiset lipunmyyntitiedot saadaan nettilippuja myyneeltä yritykseltä juhannuspyhien jälkeen.

Viime kesän konserttipaikkojen täyttöaste oli ennätykselliset 96 %, ja on ilmeistä, että samoja asteita lähestyttiin nytkin. Loppuunmyytyjä konsertteja olivat kaksi Beatles-konserttia Verlan tehdasmuseossa, romanttinen iltapäiväkonsertti Lossirannan kartanossa Vuolenkoskella, jazzkonsertti Kartanohotelli Radansuussa ja lauantainen Puimalan konsertti.

Kirkkokonserteista avajaiskonsertti torstaina 13.6. oli sekin lähellä loppuunmyytyä; yleensä kirkkokonserteissa ovat huonoimmat paikat jääneet myymättä. Avajaiskonsertissa kuultiin mm. Kaija Saariahon Serenatas sellolle, lyömäsoittimille ja pianolle sekä Perttu Kivilaakson, Johannes Piirron, Lilli Paasikiven ja Mari Palon ”Rakkaudesta oopperaan” -teoskokonaisuus.

Iitin musiikkijuhlat huipentuivat Hiidenvuoren yökonserttiin lauantaiyönä ja musiikkileirin 10-vuotisjuhlakonserttiin Perheniemen opistolla sunnuntaina. Musiikkijuhlien ja musiikkileirin talkooväki jatkoi työtään vielä maanantaina, jolloin mm. suuri määrä soittimia kuljetettiin niiden alkuperäisille paikoille.

Ensi vuoden Iitin musiikkijuhlat taiteellisena johtajanaan pianisti Laura Mikkola järjestetään taas juhannusviikkoa edeltävällä viikolla eli 11. – 14.6.2014.

www.iittifestival.fi