14.07.2016

Falstaff-iloittelu avasi ravennalaisten Verdi-viikon Oopperajuhlilla keskiviikkona

Ravenna Festivalin oopperat ohjaa festivaalin taiteellinen johtaja Cristina Mazzavillani Muti ja johtaa kapellimestari Nicola Paszkowski. Falstaffin roolissa ilakoi Kiril Manolov. Macbethin nimiroolin laulaa Vladislav Sulimsky, Lady Macbethinä on Vittoria Yeo ja Banquona Daniel Giulianini.

”Falstaff on iloinen veikko, joka tykkää syödä, juoda ja olla naisten kanssa. Hän on kuin iso lapsi, joka haluaa rahaa ja karkkia. Hän on rakastunut elämään ja keskusteluihin”, kuvailee muhkeaa roolihahmoaan baritoni Manolov.

Macbethin nimirooliin lyhyellä varoajalla astunut baritoni Sulimsky tuntee Macbethin läpikotaisin, sillä hän on laulanut roolin yli sata kertaa. Sulimsky työskentelee ensimmäistä kertaa Ravenna Festivalin kanssa. Hän on myös ensi kertaa Savonlinnassa. ”Verdi on suosikkisäveltäjäni. Olen keskiaikafani, ja Olavinlinna, sen akustiikka ja koristeelliset ikivanhat kiviseinät, on fantastinen ympäristö Macbeth-oopperalle.”

Johtaja Mazzavillani Muti haluaa tukea nuoria laulajia ja auttaa heitä uransa alkuun. Daniel Giulianini ja Ravenna Festivalin nuorin solisti, Falstaffissa ja Macbethissä laulava Giovanni Sebastiano Sala, kehuvat ohjaajaa ja kapellimestari Nicola Paszkowskia vilpittömästi.

”Cristina Mazzavillani Muti on fantastinen ohjaaja. Ja kapellimestari Paszkowskin kanssa on helppo työskennellä, sillä hän johtaa intensiivisesti”, kertoo Baquon roolin laulava 28-vuotias basso Giulianini.

”Ohjaaja Mazzavillani Muti on aivan huikea. Hän on antanut meille nuorille laulajille hienoja mahdollisuuksia”, kiittää 24-vuotias Malcomin ja Fentonin roolit laulava tenori Sala.

Kapellimestari Paszkowski on ylpeä nuorten muusikoiden orkesterista Orchestra Giovanile Luigi Cherubinista ja luonnehtii Verdin teoksia yleviksi: ”Orkesterin soinnin tulee ottaa huomioon laulajat. Orkesterimme on ehtinyt harjoitella Macbethiä ja Falstaffia täällä Savonlinnassa solistien kanssa kolme päivää. Olavinlinna on fantastinen paikka ja oiva ympäristö oopperamusiikille. Kuvittelen, että säveltäjä itsekin esittäisi teoksiaan mielellään tässä linnassa.”

Verdin teokset voi nähdä Paszkowskin mielestä myös ajankuvana: ”Oopperoiden henkilöhahmoja voi tunnistaa ympärillämme, päivänpolitiikassa”.

Ohessa median käyttöön videokooste Ravenna Festivaalin vierailuoopperasta Falstaff.

www.operafestival.fi
Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 8.7.-6.8.2016.

Savonlinnan Oopperajuhlien lipputoimisto: 015 476 750, sales@operafestival.fi

Lippupiste: 0600 900 900 (1,98 € /min+pvm/mpm, avoinna joka päivä klo 7–22), www.lippu.fi

Facebook: Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat
Twitter: @operafestivalfi
Instagram: operafestivalfi
Youtube: SAVONLINNA OPERA FESTIVAL

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut  kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman.
Oopperajuhlien vuoden 2016 budjetti on 8,3 M€, noin 81 % on omarahoitusta ja 19 % avustuksia (Opetus- ja kulttuuriministeriö, Savonlinnan kaupunki, Suomen kulttuurirahasto, Jane ja Aatos Erkon säätiö).