27.05.2016

Kirsi Törni valittu Täydenkuun Tanssien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi

Täydenkuun tanssit -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu TaT Kirsi Törmi. Hänen toimikautensa alkaa 1.8.2016 ja kestää kolme vuotta. Nykyisen taiteellisen johtajan Pirjo Yli-Maunulan kolmivuotinen toimikausi päättyy heinäkuun lopussa.

Kirsi Törmi on toukokuussa 2016 väitellyt tanssitaiteen tohtori, joka on toiminut tanssitaiteen parissa laaja-alaisesti tanssijana, koreografina, tuottajana sekä taiteellisena johtajana. Hänen väitöstutkimuksensa ”Koreografinen prosessi vuorovaikutuksena” pureutuu osallistavaan tapaan tehdä koreografiaa. Tutkimus pohtii myös taiteilijan vastuuta sekä eettisiä kysymyksiä.

Kirsi Törmillä on lisäksi kokemusta kouluttajana ja luennoitsijana erilaisissa taiteen ja hyvinvoinnin rajapintoihin liittyvissä tapahtumissa, ja hän työskentelee yksityisesti myös Ihminen tavattavissa mentorina sekä harjoitteluvaiheessa olevana hahmoterapeuttina.

Törmi on ollut luomassa ja kehittämässä pohjoisen Suomen tanssin toimintarakenteita. Hän on kajaanilaisen Routa-ryhmän perustajajäsen ja ollut aktiivinen toimija tanssin aluekeskusverkoston perustamisen vaiheessa. Hän on toiminut myös Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun läänintaiteilijana sekä Taideyliopiston tutkijakoulutettavana. Tällä hetkellä Törmi on projektitutkijana Cuporen ArtsEqual tutkimushankkeessa.

Täydenkuun Tanssit järjestetään 24.-27.7.2016.

www.fullmoondance.fi