13.05.2016

Korsholman Musiikkijuhlien ennakkovarauskampanja on käynnistynyt

Korsholman Musiikkijuhlien ennakkovarauskampanja on juuri käynnistynyt. Kampanja-aikaan 11.5.-10.6.2016 saa lukuisista kesän festivaalin konserteista likimain 20 prosentin alennuksen. Etukonsertteja on avajais- ja encore-päivää lukuunottamatta joka päivälle ja kampanja hyödyttää etenkin jousikvartetti- ja laulumusiikin ystäviä.

Vuoden kvartettivieras, maineikas wieniläinen Aron-kvartetti esiintyy etukonserteista kolmessa: Baptistikirkon konsertissa torstaina 28.7. klo 13 ohjelmassa on vuoden teemasäveltäjän Einar Englundin sekä Bedřich Smetanan musiikkia. Sulvan kirkon iltakonsertissa perjantaina 29.7. klo 21 kuullaan Franz Schubertin Tyttö ja kuolema -kvartetto sekä yksi Wolfgang Amadeus Mozartin Preussilaiskvartetoista. Vöyrin kirkossa sunnuntaina 31.7. klo 19 Aron-kvartetti ja festivaalijohtaja Henri Sigfridsson lyövät hynttyyt yhteen Franz Schmidtin myöhäisromanttisessa pianokvintetossa, muuna ohjelmana Johann Sebastian Bachin ja Einar Englundin musiikkia.

Lauantaina 30.7. mezzosopraano Essi Luttinen tähdittää Raippaluodon kirkon konserttia ja tänä kesänä tämä sympaattinen kirkko on vahvasti kallellaan wieniläisklassismiin. Säestyksestä ja välisoitoista vastaavat fortepianisti Anna Kuvaja ja klassismin ajan puhaltimin musisoiva Zetes-puhallinkvintetti.

Alkuviikon etukonsertit ovat oikeastaan Herman Wallén Show. Maanantaina 1.8. klo 19 Vaasan kaupungintalolla tämä menestyksekäs, Saksassa asuva baritoni laulaa Gustav Mahlerin laulusarjan Vaeltavan kisällin lauluja ja konsertti avaa wieniläisen romantiikan koko kirjon, sillä ohjelmassa on myös Franz Schubertin ja Erich Korngoldin musiikkia. Vaasan kaupungintalo on myös tiistain 2.8. etukonsertin näyttämönä, kun Wallen laulaa Franz Schubertin koko Winterreisen eli Talvisen matkan. Nähtäväksi jää, jäähdyttääkö tämä kaupungintalon kesällä usein varsin lämpimän salin lähemmäs sen talvilämpötilaa.

Viimeisimpänä, mutta tuskin vähäisimpänä etukonserttina on perinteinen päätöskonsertti, joka tänä vuonna pidetään poikkeuksellisesti Mustasaaren kirkossa. Keskiviikkona 3.8. klo 19 viime vuoden Jorma Panula -kapellimestarikilpailun voittanut ranskalainen Dylan Corlay johtaa Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereita ja solisteina esiintyvät viulisti Aleksei Semenenko ja alttoviulisti Gareth Lubbe. Ohjelmassa Felix Mendelssohnin, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Robert Schumannin musiikkia.

Ennakkovarauskampanjaliput saatavissa Studio Ticketistä Vaasan Rewell Centerissä (huomaa Studio Ticketin uusi sijainti Rewell Centerin toisessa kerroksessa) ja Studio Ticketin verkkosivuilta.

Kesäfestivaalin ohjelma on myös tarkentunut pieniltä osin. Renessanssinokkahuilukvartetti Bravaden odotetut lastenkonsertit pidetään ennakkotietojen mukaan Vaasan kulttuuritalo Fannyssä sunnuntaina 31.7. klo 15.30 ruotsiksi ja klo 17 suomeksi, mutta konsertit muodostavat myös yhteisen kokonaisuuden. Ne toimivat mainiosti erikseen, mutta kaksikielistä lasta saattaa kiinnostaa, miten ”Herr Tankspridd och hans vänner” -esityksen tarina jatkuu suomenkielisessä ”Heviveljekset ja KlaSarit kilpasilla” -esityksessä. Bravade on kiertänyt molemmilla esityksillä kouluja ympäri Suomea ja esittelee konserteissa nokkahuiluperheen jäseniä, joista pisin, subkontrabassonokkahuilu, on luonnossa vähintään yhtä pitkä kuin sanana. Molemmat konsertit saa nähdä yhden konsertin hinnalla.

Lisäksi Korsholman Musiikkijuhlien konsertti Uumajassa on varmistunut. Perjantaina 29.7. matkustaa Pohjalainen käyrätorviyhtye yhdessä urkuri Sauli Perälän kanssa konsertoimaan Uumajaan. Konsertti Uumajan kaupunginkirkossa on klo 20 ja ohjelmassa on Karl Stieglerin Pyhän Hubertuksen messuun linkittyvää musiikkia. Konsertti on ilmainen.

www.korsholmmusicfestival.fi

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 27.7.-4.8.2016.