07.07.2022

25-vuotisjuhlaa viettävä vanhan musiikin festivaali Sastamalassa 15.-22.7.2022

Suomen suurimpiin ja vanhimpiin vanhan musiikin tapahtumiin lukeutuva Sastamala Gregoriana järjestetään tänä vuonna 15.-22.7.2022. Viikon mittaista festivaalia on järjestetty vuodesta 1995 alkaen. Festivaalin pääkonserttisalina toimii keskiaikainen Pyhän Marian kirkko, joka tunnetaan loistavasta akustiikastaan ja se sopii erityisen hyvin vanhan musiikin esittämiseen. Todennäköisesti dominikaaniveljeskunnan munkkien aloitteesta rakennettu kirkko
sijaitsee Sastamalan Karkussa ja sen upeaa akustiikkaa on juuri tutkittu myös tieteellisin menetelmin Tampereen yliopistosta valmistuneen Pyry-Herkko Sadeahon toimesta.

Festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2006 alkaen englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Suomen festivaalien kattojärjestö Finland Festivals valitsi Sastamala Gregorianan Vuoden festivaaliksi vuonna 2016.

Kesän 2022 festivaalin teema on Lumoava Brugge, joka jatkaa vuonna 2018 aloitettua Kaupungit vetten päällä -teemasarjaa. Teeman mukaisesti vuosina 2018–2025 festivaalilla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailmanhistorian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa.

Tämän kesän konsertteja tähdittävät ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Cappella Pratensis (NL), kansainvälisesti palkittu lauluyhtye The Marian Consort (UK), iki-ihanat renessanssimusiikin mestariryhmät Ensemble La Morra & Alta Bellezza (CH) sekä kotimaiset huippuyhtyeet Kamarikuoro Utopia ja Ensemble Gamut! Festivaalilla esiintyy tänä vuonna yhteensä 57 muusikkoa ympäri maailmaa.

Liput tapahtumaan myy Lippupiste & Tyrvään Kirjakauppa.

sastamalagregoriana.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

13.03.2023

Sastamala Gregorianan kesässä matkataan Wieniin

Sastamala Gregorianassa tänä kesänä wieniläistä musiikkia Vanhan musiikin festivaali Sastamala Gregorianassa soivat tänä kesänä wieniläiset sävelet, kun teemana on Wien – musiikin kaupunki. Nelipäiväisen festivaalin ohjelmassa on kahdeksan konserttia, festivaalin pääkonserttisalin Sastamalan Pyhän Marian kirkon…

Lue lisää