04.07.2013

25-vuotias Haapavesi Folk Festival aikuistui arvokkaasti

25. Haapavesi Folk Music Festival onnistui odotetusti. Järjestelyt sujuivat hyvin ja sää helli kaikkia noin 10 500 festivaalikävijää. Folk-kurssi tai festivaaliohjelma eivät myöskään jättäneet ketään kylmäksi.

Festivaali alkoi ennätyksellisellä Folk-kurssilla maanantaina sekä hienolla kirkkokonserttien sarjalla tiistaina, jolloin yleisön valloitti Johanna Tilus. Keskiviikkona pianolla taituroi Kiril Kozlovsky ja torstaina Janne Jääskelä edellä mainittujen pianistien kanssa. Torstaina päivän valtava ukkosmyrsky laantui ihanaksi illaksi, jolloin Anna Puu lauloi suoraan yleisön sydämeen.

Perjantaina yleisön valloitti enkeliääninen Johanna Kurkela. Myöhemmin illalla aina suosittu ja aina niin mukaansatempaava Väsen Ruotsista veti lavan edustan täyteen tanssijoita, samoin kuin illan päättänyt Esko Järvelä Epic Mail Band.

Lauantaina päivällä vietettiin ennätyksellisen aktiivista lastenpäivää, josta muistoihin jäi monet eläimet festivaalialueella, askartelua sekä tietysti lastenorkesteri Henxeleiden esiintyminen. Lauantai-illan aloitti paikallinen kuuluisuus Justimus, jonka tahdissa heilui yleisössä väkeä suurella ikäskaalalla. Välillä tunnelmoitiin Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan tahtiin ja myöhemmin mongolialais-iranilainen Sedaa löi kuulijat ällikällä mahtavalla kurkkulaulu-esityksellään. Festivaalin päätti hurjiin bakkanaaleihin balkanin rytmein Jaakko Laitinen ja Väärä raha.

Viime vuoden taloudellisista haasteista päästiin sisukkaasti yli, kuten toiminnanjohtaja Johannes Helama vuosi sitten toivoi ja nyt voidaan iloiten todeta, että festivaali aikuistui arvokkaasti. ”Juhlafestivaali oli erityisen rauhallinen, mikä tietenkin on osa arvokasta tunnelmaa, järjestyshäiriöitä ei ollut ja ensiapu kulutti aikaansa lähes vain alueella partioimalla. Tästä on kaikkinensa hyvä jatkaa”, totesi markkinointipäällikkö Sirpa Lahti.