29.06.2012

24. Haapavesi Folk Music Festival käynnistyi aurinkoisesti

Haapavesi Folk Music Festival 2012 alkoi torstai-iltana Haapaveden kirkossa kamarikonsertilla, jossa vahvistuksena oli pianovirtuoosi Kiril Kozlovski ja lahjakas nuori alttoviulisti Allan Jonasson Ruotsista.
Konserttiväkeä oli odotetusti ja upea esitys oli Folkeille hieno aloitus.

Aurinkoiseksi muuttunut ilta jatkui Folk-puistossa jazzin tahdein kun lavalle kipusi haapavetinen Growth. Viileydestä huolimatta katsomassa oli mukavasti väkeä. Tansanialainen Bagamoyo ensemble puolestaan esitti etnisten ryhmien perinteistä musiikkia, tanssia ja laulua. Jipun esitys veti kuuntelijoita odotusti ja lavan edustalla täysillä mukana olleet fanit saivat muutkin innostumaan. Illan lopetti suomalaisen swingin tunnelmiin Henry O. & Swing Gang.

Monipuolinen tarjonta kansainvälisyyttä ja kotimaisia huippuesiintyjiä jatkuu perjantaina ja lauantaina kun artistit läheltä ja kaukaa esiintyvät festivaalialueen eri kohteissa. Paljon odotettu Jätkäjätkät soittaa perjantaina ja lauantaina folkkikansaa liikuttavat mm. Yamma Ensemble ja Wimme.

Kymmenvuotista taiteilijauraa juhlistavat folkeilla Dalton Bros ja SF-Blues. Perjantaina päästään nauttimaan Soolojen illasta Folk-caféssa ja lauantaina myös nuoremmat artistin alut pääsevät näyttämään taitojaan Piippolan vaarin lastenlaulukilpailussa, jonka alkukarsintapaikkana Haapavesi Folk Music Festival tänä vuonna toimii.

Folkit päättyvät sunnuntaina 1.7. perinteiseen Folk-messuun.