01.09.2017

23. Art goes Kapakka toi tuoreen taiteen ravintoloihin 17.–26.8.

23. Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalia juhlittiin Helsingin kantakaupungin keskeisimmissä ravintoloissa, kahviloissa, baareissa ja kapakoissa 17.–26.8.2017. Festivaali kokosi yhteen noin 55 000 kuorolaulun, taiteen, tieteen, makujen, musiikin ja ravintolakulttuurin ystävää. Taide levittäytyi 34 ravintolaan, ja festivaali tarjosi yhteensä 328 esitystä sekä 28 kuvataidenäyttelyä kymmenen päivän aikana. Kaikki festivaalin tapahtumat olivat pääsymaksuttomia.

Festivaalin aikana koettiin hienoja ja ainutlaatuisia hetkiä taidemaailman ammattilaisten sekä uusien kiinnostavien esiintyjien kanssa. Ohjelma tarjosi festivaalikävijöille ainutlaatuisia kohtaamisia, tunnettujen taiteilijoiden erityisprojekteja sekä ajankohtaisia ja kiehtovia esiintymisiä ja esiintuloja intiimissä kapakkaympäristössä.

”Vaikka Art goes Kapakka on vakiinnuttanut asemansa jokavuotisena kulttuuritapahtumana Helsingin elokuussa, festivaali ei ole jämähtänyt paikoilleen, vaan uudistumme joka vuosi toteuttamalla monipuolisen ja ainutlaatuisen ohjelman. Tälläkin kertaa onnistuimme mielestäni tehtävästä hyvin, ja oli ilo olla mukana toteuttamassa hienoa tapahtumaa. Festivaalitohinoiden lomassa sain todeta, että Art goes Kapakan yleisöt ovat niin ikään monipuolisia: mukana oli sekä ensimmäistä kertaa osallistuvia että vuodesta 1995 festivaalin tapahtumia seuranneita konkareita. Haluamme kiittää kaikkia taiteilijoita, ravintoloita, yhteistyökumppaneita sekä yleisöjä hienosta festivaalista!”, kertoo festivaalin vastaava tuottaja Paula Ranto.

Perinteiseen tapaan Art goes Kapakan aloitti rakastettu Kuorojen kierros, johon osallistui tänä vuonna 122 kuoroa – yhteensä ennätykselliset 2263 laulajaa! Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamon kuratoima Tsiigaa-taidenäyttelysarja esitteli maalauksista, grafiikasta, veistoksista, tekstiiliteoksista ja valokuvista rakentuvan kokonaisuuden, jossa oli mukana 28 nykytaiteilijan teoksia. Kaikki Taidelainaamon teokset olivat festivaalin aikana ostettavissa tai vuokrattavissa kuukausihinnoin. Maista-ruokasarjassa nostettiin esiin festivaaliravintoloiden omat työntekijät ja heidän erityisosaamisensa. Ohjelmissa perehdyttiin mokkapalaleivoksen valmistamiseen ja koristeluun, jälkiruokaviineihin, sienten säilöntään ja käyttöön kotikeittiössä, Ravintola Oivan uuden à la carte -listan tarjontaan, Suomen oluthistoriaan, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko-olutmakuihin sekä ginin ainesosiin ja valmistukseen. Uudessa AGK Pohtii -keskusteluohjelmakokonaisuudessa tutustuttiin suomalaiseen scifi-kirjallisuuteen, kapakkuuden syvimpään olemukseen Arto Nybergin johdolla, syyskuussa julkaistavaan suomalaiseen supersankarielokuva Rendeliin, Gösta Sundqvistin elämään ja merkitykseen suomalaisessa piilotajunnassa, Finlandia-talon legendaarisimpiin artistivierailuihin ja tapahtumiin sekä Helsingin historiaan valokuvien kautta.

Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinto myönnettiin ylipormestari Jussi Pajuselle hänen ansiokkaasta työstään Helsingin ja helsinkiläisten hyväksi.

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Interbrands Wines & Spirits, Kyrö Distillery Company, Viking Line, Clear Channel, Duodecim, Artek ja Pianokeskus.