06.07.2015

21. Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali 13.-22.8.2015

Art goes Kapakka on tuonut riemua Helsinkiin vuodesta 1995 lähtien. 21. Art goes Kapakka tarjoaa jälleen laadukkaan ja monipuolisen ohjelmakokonaisuuden 32 festivaaliravintolassa. Ohjelma esittelee kotimaisia huippuja musiikin, esittävän taiteen, kuvataiteiden, muodin, makujen ja tieteen saralta. Art goes Kapakan uudistuneet nettisivut ovat nyt auki ja festivaalin odotettu ohjelma julkaistaan tiistaina 4. elokuuta.

Art goes Kapakassa kotimaiset huippunimet ja uudet tekijät kohtaavat yleisönsä intiimisti erityisissä esiintymispaikoissa. Festivaalilla tullaan näkemään kymmenen päivän aikana 346 esitystä. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tänä vuonna Tsiigaa-taidenäyttelyn teemana on graffititaiteilijat. Näyttelyn on kuratoinut kuvataiteilija Janne Siltanen, joka tunnetaan mm. Baanalle rakennetusta Love, Helsinki -teoksestaan. Maista-ruokasarjassa asiantuntijat ja festivaaliravintolat esittelevät ajankohtaisia raaka-aineita, valmistustapoja ja ruokailmiöitä sekä tarjoavat maistiaisia. Maista-sarjan tuottaja on pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen Kirsi Ojanperä. Muotia-sarjassa esitellään kotimaista vaatesuunnittelua näytöksissä ja illanvietoissa. Sarjan kuraattorina toimii aiempien vuosien tapaan toimittaja ja Hel Looks sekä SF Looks -sivustojen perustaja Liisa Jokinen. Tiede on Taidetta osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun viidellä illalla. Kymmenennen Tiede on Taidetta -sarjan kattoteemana on suhteet. Kuorojen Kierros järjestetään 20. kertaa. Kuorojen yhteiskonsertti järjestetään Senaatintorilla 13.8. klo 19.00, jonka jälkeen yli 115 kuoroa lähtee kiertämään festivaaliravintoloita.

Art goes Kapakan ohjelmakokonaisuus julkaistaan tiistaina 4.8.2015.
Festivaalin nettisivut ovat esillä uudella ilmeellä osoitteessa: www.artgoeskapakka.fi.

Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Bright, Clear Channel, Heinon Tukku, Suomen Akatemia, Tekes, Duodecim, Museovirasto, Viro-instituutti, Artek ja Pianokeskus. Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.