24.08.2015

21. Art goes Kapakka esitteli tuoretta taidetta ravintoloissa 13.-22.8.

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalia juhlittiin Helsingin ravintoloissa, kahviloissa ja kapakoissa 13.-22.8.2015. Tänä vuonna festivaali keräsi paikalle noin 55 000 kuorolaulannan, taiteen, tieteen, makujen ja muodin ystävää. Taide levittäytyi 32 ravintolaan ja festivaali tarjosi yhteensä 346 esitystä. Kaikki festivaalin tapahtumat olivat pääsymaksuttomia.

Art goes Kapakka -festivaalin aikana koettiin hienoja hetkiä huipputaiteilijoiden ja uusien kiinnostavien esiintyjien kanssa. Ohjelma tarjosi aivan uudenlaista tekemistä, tunnettujen taiteilijoiden erityisprojekteja sekä ajankohtaisia esiintymisiä intiimissä kapakkaympäristössä.

”Estradin tarjoaminen uusille esityksille ja ideoille on edelleen tärkeää. Samoin Helsingin ravintoloiden nostaminen ja monipuolisen taiteen esittely. Olen erityisen iloinen siitä, kuinka laaja-alaisen taideohjelman voimme tarjota ravintoloissa kymmenen päivän ajan ja sitä myötä antaa uusia elämyksiä kävijöille. Uudelle festivaalivuosikymmenelle astuessa jäi se fiilis, että Art goes Kapakalle on edelleen kysyntää. Kiitos taiteilijoille, ravintoloille, yhteistyökumppaneille ja yleisölle hienosta vuodesta!”, kommentoi festivaalin vastaava tuottaja Lissu Kirves.

Kuorojen kierros vietti 20-vuotisjuhlaansa keräten festivaalin avajaispäivänä tuhansia ihmisiä Senaatintorille ja Art goes Kapakoihin. Esiintymässä kierroksella oli ennätykselliset 117 kuoroa, eli n. 2130 laulajaa. Kuvataiteilija Janne Siltasen kuratoima Tsiigaa -taidenäyttelysarja esitteli ravintoloissa graffititaiteilijoiden ja graffititaiteesta inspiroituneiden taiteilijoiden kokonaisuuden teemalla Grafu goes Kapakka. Pitkän linjan ruoka-alan ammattilaisen Kirsi Ojanperän tuottamassa Maista-sarjassa tutustuttiin mm. uusiin nouseviin ilmiöihin olutcocktaileihin ja monipuoliseen saunaruokaan. Tiede on Taidetta -keskustelusarja järjestettiin jo kymmenettä kertaa. Sarjan kattoteemana oli suhteet ja keskustelua käytiin ravintola Dubrovnikissa mm. ihmisen ja koiran suhteesta sekä ihmisen suhteesta tekniikkaan. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin 10-vuotiskeskustelu teemalla ”Oivalluksen anatomia – missä ja milloin nerous syntyy?”.

Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinnot jaettiin tänä vuonna kolmelle taholle. Palkinnon saivat mm. Siivouspäivästä ja Galleriakeskiviikosta tunnettu Yhteismaa ry, pitkän linjan helsinkiläinen ravintoloitsija Kim Heiniö ja fiksumpaa Helsinkiä tekevä Helsingin yliopisto.

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali.
Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Bright, Clear Channel, Heinon Tukku, Suomen Akatemia, Tekes, Duodecim, Museovirasto, Viro-instituutti, Pluto Finland, Artek ja Pianokeskus.