19.06.2011

18.6.2011 Provinssilauantai oli visuaalista juhlaa

Tulkoon kesä Törnävänsaareen ja kesä tuli, kun Samuli Putro täytti lauantaina Saarilavan ympäristön yleisöstä. Jenni Vartiainen oli jälleen tyylikäs näky ja sai tänä vuonna esiintymisareenakseen Päälavan. Apulanta palasi keikkatauon jälkeen jälleen Päälavan lauteille ja jos oli yleisö odottanut tätä keikkaa, niin oli bändikin. Kaksikymmentätuhatpäinen yleisö lauloi yhdessä Suomen aurinkoisimman yhtyeen kanssa vanhat ja uudemmat hitit ja karkoitti pois sadepilvet Törnävänsaaren yltä.

DJ Shadown visuaalinen esitys huumasi X-Stagella ja sai teltan tanssimaan. Sama tunnelma jatkui Päälavalla. Milloinkaan ei Törnävänsaaressa ole vielä nähty niin isoa käsimerta, kuin mitä Pendulumin keikka sai yleisössä aikaan. Festivaalialueen pääkenttä oli ääriään myöden täynnä ja kaikki tahtoivat nähdä viime kesänä X-Stagella esiintyneen kokoonpanon. Kesän 2010 Pendulumin Provinssikeikka valittiin YleX:n nettisivuäänestyksessä vuoden keikaksi. Tänä vuonnakin keikka oli ihokarvoja nostattava ja yleisö pisti pystyyn Seinäjoen suurimmat bileet mitä koskaan on nähty.

Provinssilauantai oli jo ennakkoon loppuunmyyty ja festivaalivieraita Törnävänsaareen oli kerääntynyt 28 000. Myös huominen sunnuntai on jo ennakkoon loppuunmyyty. Festivaalin avaa huomenna itseoikeutettu iskelmätaivaan kuningatar Katri Helena. Muita huikeita kotimaisia esityksiä tarjoavat mm. Scandinavian Music Group, Stella, Uusi Fantasia, Anna Puu sekä Jare & VilleGalle. Sunnuntain reaggae-tunnelmaan kansan johdattaa Sound Explosion Band Jukka Pojan ja Raappanan kera.

Ulkomaisen kaartin aloittavat englantilainen Hadouken! ja ruotsalainen Graveyard. Päälavalla yleisön lämmittää kuumaksi Volbeat (DEN) ja illan kruunaa yksi kaikkien aikojen toivotuimmista Provinssiartisteista, kuuden vuoden keikkatauon jälkeen, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva System Of A Down.

Lipunmyynti
Provinssirockin sunnuntai on LOPPUUNMYYTY!

http://www.provinssirock.fi