11.08.2010

15-vuotias Art goes Kapakka puhaltaa henkeä Helsinkiin

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali käynnistyy 19. elokuuta Helsingissä. Festivaali juhlii 15-vuotista taivaltaan. Ohjelmassa on tänä vuonna mm. Mariska & Pahat sudet, Stig Dogg ja Djpp, Anssi Kela, Liljan loisto, Terveet kädet, Kiki Pau, viulisti Antti Tikkanen, Roni Martin, Dinosauruxia, Olavi Uusivirta sekä aikuisten nukketeatteriesitys Doktor Heartless. Taide levittäytyy 34:een ravintolaan sisältäen yhteensä 319 esitystä. AgK tarjoaa taidetta kaikilta laidoilta kuvataiteesta ja kuorolaulannasta performansseihin, sirkukseen, tanssiin ja jazziin. Taiteen ja tieteen lisäksi ravintolat tarjoavat myös ruokakulttuuria.

Kuorojen Kierros

Art goes Kapakan lähtölaukauksena toimii Kuorojen Kierros. Tänä vuonna mukana on ennätykselliset 83 kuoroa ja lauluryhmää, yhteensä yli 1600 laulajaa. Kuorojen äänekäs konsertti pidetään Senaatintorilla torstaina 19.8. klo 19. Yhteisesiintymisen jälkeen kuorot hajaantuvat Art goes Kapakoihin.

Tsiigaa

Art goes Kapakan taidenäyttelysarja Tsiigaa esittelee korkeatasoisia ja monipuolisia teoksia niin tutuilta kuin tuntemattomammiltakin taiteilijoilta. Tämän vuoden Tsiigaa-taidenäyttelysarja painottaa installaatio- ja performanssitaidetta. Teoksista mainittakoon mm. Marja Mikkosen Lohtujukeboxi-performanssi, Michiko Isogain veistosinstallaatio ja Anton Wiraeusin installaatio Kaupungin jalanjäljet.

Tiede on taidetta

AgK vie kapakoita koluavat kaupunkilaiset perimmäisen tiedon äärelle. Suomen Akatemian, Tekesin, Duodecimin ja Sitran kanssa yhteistyössä toteutettu luentosarja johdattelee kapakkayleisön ajankohtaisten aiheiden äärelle. Tänä vuonna tiede sarja kysyy: mikä on oikein ja mikä väärin? Tiedepaneeleissa käsitellään mm. oppimista ja koulutusta, onnellista kaupunkia ja terveydenhuoltoa. Keskustelujen vetäjänä on toimittaja Minna Lindgren.

Makunautintoja kapakkakierroksella

Monet AgK-festivaalin ruokaravintoloista tarjoavat kaupungin nimekkäimpien keittiömestareiden herkkuja. Seitsemänä festivaalipäivänä AgK-ravintoloissa tehdään tututksi eri raaka-aineita ja legendaarisia annoksia, kun Helsingin johtavat keittiömestarit sekä muut alansa asiantuntijat vetävät yleisölle ruoka- ja juomaesitelmiä.

Mikä AgK?

Art goes Kapakka on tuonut korkeatasoista taidetta Helsingin elokuun iltoihin vuodesta 1995 lähtien. Taidetta kaikilta laidoilta tarjoavan festivaalin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy: kuvataidetta, teatteria, runoutta, tanssia ja musiikkia – kulinaarisia nautintoja unohtamatta. Art goes Kapakka jakaa vuosittain Helsinki hauskemmaksi -palkinnon jollekin pääkaupungin kulttuurielämää vilkastuttaneelle henkilölle tai yhteisölle.

Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Koff, Gancia, Paulig, Eastway ja Pianokeskus.

Art goes Kapakka on osa Helsingin juhlaviikkoja.
Art goes Kapakka 19.-28.8.2010
Helsingin juhlaviikot 20.8.-5.9.2010

Art Goes Kapakka 17.-26.8.2023