22.05.2015

Maailma kylässä -festivaali käynnistyy huomenna

Tapahtuma vaikuttaa Helsingin keskustan liikennejärjestelyihin viikonloppuna. Koko perheen ilmaistapahtuma järjestetään 23.–24.5. Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla.

Maailma kylässä -festivaali levittäytyy viikonloppuna Helsingin Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille. Tapahtuman takia Kaisaniementie suljetaan yleiseltä liikenteeltä perjantaina 22.5. kello 17. Katu palautuu normaaliin käyttöön sunnuntai-iltana kello 23.

– Toivomme yleisön suosivan kevyttä liikennettä ja julkisia liikennevälineitä. Odotamme alueelle kahden päivän aikana yli 50 000:ta kävijää. Varsinkin alkupäivien ohjelma on suunniteltu lapsiperheille, sanoo festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Johanna Eurakoski.

Koko perheen ilmaistapahtumassa on tarjolla runsaasti musiikkia ja asiaohjelmaa, satoja kansalaisjärjestöjä ja 60 ruokamyyjää. Alueella on nähtävillä myös taidetta: mukana on muun muassa valokuvaaja Meeri Koutaniemen näyttely, katutaidepiste sekätilataideteoksia.

– Lisäksi Rautatientorille kohoaa viikonlopun ajaksi kahdeksanmetrinen Troijan hevoseksi nimetty teos. Kyseessä on Maan ystävien kannanotto sääntelysopimus TTIP:hen, josta EU ja Yhdysvallat neuvottelevat, Eurakoski kertoo.

 

Festivaalin hiilijalanjälki lasketaan syksyllä

Maailma kylässä on mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä, jonka avulla tapahtumasta pyritään tekemään entistä ympäristöystävällisempi. Myös kävijöitä, näytteilleasettajia ja muita sidosryhmiä ohjataan huomioimaan ympäristö toiminnassaan. Tämän vuoden festivaalille lasketaan hiilijalanjälki syksyllä valmistuvassa hiilijalanjälkitutkimuksessa.

Tapahtuman pääteemana on tänä vuonna kehitys ja maantieteellisinä painotuksia ovat Afrikka ja Lähi-itä. Koko perheen ilmaistapahtuma järjestetään 23.–24.5. Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry. Pääpartnereita ovat Suomen Punainen Risti, Raha-automaattiyhdistys, Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK, Euroopan unioni, ulkoministeriö ja Metro-lehti.

www.maailmakylassa.fi