Kuhmon Kamarimusiikki osana Kuhmon Talvea

Tule Kuhmoon viikolla kahdeksan – nauti päivät talvisesta luonnosta ja osallistu iltaisin kulttuuririentoihin! Kuhmon Kamarimusiikki on rakentanut yhdessä kuhmolaisten kumppaniensa kanssa upean Kuhmon Talvi -tapahtumaviikon kevättalven ensimmäisten valonsäteiden ajalle 20.–27.2. Lipunmyynti on käynnissä.

Ensimmäinen Kuhmon Talven tapahtuma on sunnuntaina 20.2., jolloin kainuulaiset tanssijat nuorista Taikatytöistä Puumiehiin esittelevät osaamistaan Kuhmo-talon Lentua-salissa.  Luvassa on sekä syvää tunnetta että huumoria.

Kalevalakeskus Juminkeon teemana on tänä talvena Vepsä. Loppiaisesta alkaen talossa on esillä Markku Niemisen valokuvia Vepsästä otsikolla Vauktan unen süles.  Osana Kuhmon Talvea on myös maanantaina 21.2. Juminkeossa järjestettävä Vepsän ilta.

Luontokeskus Petolan osuus tapahtumassa on Sakari Mykrä-Pohjan luento Metsäpeuran paluu entisille mailleen. Sotavuosina Suomeen palanneen metsäpeuran elinalueita on aikanaan ollut koko maa ja nyt lajia elvytetään Kainuun lisäksi muuallakin. Tilaisuus on Kuhmo-talon Pajakka-salissa tiistaina 22.2.

Kuhmon Kamarimusiikin oma konsertti on torstaina 24.2. Kuhmo-talossa. Ohjelman ovat suunnitelleet festivaalin uusiksi taiteellisiksi johtajiksi lokakuussa 2021 valitut viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen. Konsertti on heidän ensimmäinen tilaisuutensa Kuhmossa taiteellisina johtajina. Mukaansa Kuhmoon he ovat kutsuneet sellisti Joona Pulkkisen ja pianisti Irina Zahharenkovan. Konsertissa kuullaan Osvaldo Golijovin Omaramor soolosellolle, Clara Schumannin 3 Romanssia Op. 22 viululle ja pianolle, Olli Mustosen Eroico sekä Robert Schumannin Pianokvartetto nro 2 Es-duuri op. 47.

Musiikkijuhla Sommelon talvikonserttiin 25.2. saapuu maailman tunnetuin kanteleyhtye, jo yli 20 vuotta kiertänyt Kardemimmit. Sävyjä on perinteen lisäksi myös modernista ilmaisusta ja neljän kanteleen sointiin liitetään niitä soittavien neljän naisen ääni. Lopputulos on palkittu mm. Vuoden kansanmusiikkilevyn tittelillä.

Perinteestä loikataan legendojen pariin, kun Pate Mustajärvi tuo jo legendaarisen ”Mustajärvi-tarinansa” Kuhmoon lauantaina 26.2. Ikurin Turpiinin jälkeen palataan sekä lähemmäs Kainuuta että kauemmas etelään ja tulevaan. Seela Sella ja kolme muusikkoa esittävät sunnuntaina 27.2. Eino Leinon tekstejä Heikki Sarmannon ja Olli Virtaperkon sävelin otsikolla Unta kesästä.

Maksullisten tilaisuuksien lipunmyynti on Kuhmo-talossa ja osoitteessa lippu.fi. Tilaisuuksiin kannattaa varautua maskein sekä mahdollisesti myös koronapassia näyttämällä.

Lisätietoja: www.kuhmontalvi.fi