Hetan Musiikkipäivillä erilaisia kohtaamisia

Poikkeusolojen kohtaamisia

Pandemia on muuttanut käsitystämme toisen kohtaamisesta ja läheisyydestä. Poikkeusoloissa pelko ja epäilys voittavat helposti avoimen uteliaisuuden. Uskomme kuitenkin Hetassa, että taide voi pitää vastaanottokanaviamme edelleen auki ja tarjota tilaisuuksia uusille kohtaamisille. Hetan Musiikkipäivillä kohtaavat muusikot ja musiikit toisensa ja yleisönsä yhä uudestaan yllättäen, haastaen ja viihdyttäen.

Rautavaaraa ja tunnettuja naissäveltäjiä

Kiirastorstaina täyttävät Einojuhani Rautavaaran suosituimpiin kuuluvan Cantus Arcticus -teoksen muuttolintujen äänet Enontekiön kirkon ääriään myöten Laura Mikkolan soittaessa orkesteriosuutta pianolla. Pitkäperjantain konsertissa kohtaavat keskiaika ja uusi aika, kun sopraano Tuuli Lindeberg yllättää yhdistämällä varhaisimman tunnetun naissäveltäjän, keskiaikaisen Hildegard Bingeniläisen lauluja nykyelävien kanssasisartensa musiikkiin. Lauantaina Zagros-jousikvartetin primas Hannu Vasara ja Laura Mikkola viihdyttävät meitä mielimusiikillaan kolmelta eri vuosisadalta. Päätöskonsertissa Maija Hynniseltä tilattu pianokvintetto haastaa yhden lajityyppinsä helmistä, Robert Schumannin Pianokvinteton.

Lapsuudesta elämän ehtooseen

Konserttien alusluennoilla tapaamme kaksi kokenutta lääkäri-muusikkoa. Festivaalin suojelija, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen puhuu lapsen kehityksen edellytyksistä, kun taas ylilääkäri Reino Pöyhiä kertoo musiikin lomassa kohtaamisistaan elämän rajallisuuden kanssa.