Täydenkuun Tanssit – kansainvälinen tanssifestivaali, Pyhäjärvi

18.07.2023–22.07.2023 | Pyhäjärvi

Pieni maalaiskaupunki luo ihanteelliset puitteet taiteilijoiden ja yleisön kohtaamisille. Tanssin kotimaisten ja kansainvälisten ykkösnimien teoksia esitetään kolmella näyttämöllä, kaupunkitiloissa ja luonnon keskellä. Ohjelmassa on myös runsas kurssitarjonta ja keskustelutilaisuuksia.

Tanssi  | 
Kursseja
 | 
Työpajoja
 | 
Nykytanssi
 | 
Klassinen baletti
 | 
Seminaareja, luentoja
 | 
Myös ilmaistapahtumia
 | 

www.fullmoondance.fi
tuotanto@fullmoondance.fi
+358 44 767 8789
PL 15, FI-86801 Pyhäsalmi

Kuvagalleria

Täydenkuun Tanssit -festivaali sai alkunsa tanssin kentällä jo pitkään vallinneesta tarpeesta luoda uusia esitystilaisuuksia erityisesti nuorille, vasta ammattiin valmistuneille koreografeille ja tanssijoille. 90-luvulla räjähdysmäisesti kasvanut nykytanssi tarvitsi oman festivaalin, jossa taiteilijoiden mielipiteet otettiin huomioon ja jota kehitettiin tanssitaiteen ehdoilla. Tarpeelliseksi koettiin myös aikaansaada sellainen foorumi, joka mahdollisti erilaisia kokeiluja sekä loi mahdollisuuksia keskusteluun ja palautteen antamiseen myös yleisön ja esiintyjien välillä.

Festivaali sai synnyinpaikakseen Pyhäjärven kaupungin, joka oli ollut vilkas tanssi- ja voimistelupitäjä jo yli kaksikymmentä vuotta. Festivaalin perustajajäsenet Marjo Kuusela, Marketta Viitala ja Tommi Kitti keksivät idean festivaalista v. 1991 ja laittoivat tuulemaan. Näin ensimmäiset Täydenkuun Tanssit järjestettiin kesällä 1992.

Sittemmin vajaan seitsemän tuhannen asukkaan kaupungin erityisen vireä tanssitoiminta tunnettiin ”Pyhäsalmen ihmeenä”. Pyhäjärvellä ovat vierailleet esiintymässä ja opettamassa lähes kaikki tunnetut suomalaiset tanssitaiteilijat. Vuodesta 1998 alkaen festivaali hyväksyttiin Finland Festivalsin jäseneksi. Vuonna 1999 Finland Festivals nimitti Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit vuoden festivaaliksi.

Taiteellisina johtajina festivaalilla ovat vierailleet Katariina McAlester, Pirjo Yli-Maunulaa, Harri Kuorelahti, Liisa Pentti, Kirsi Törmi ja Alpo Aaltokoski.